Kysané zelí od listopadu
Od září otevřeno dle provozní doby.
Kysané zelí bude v prodeji až od poloviny listopadu.
Suroviny:
1 sáček kysaného zelí, brambory, kořenová zelenina, hladká mouka, 1/2 litru mléka, sladká paprika, sůl, pepř, nové koření, klobása.
Postup:
Brambory pokrájené na kostičky uvaříme spolu s kořenovou zeleninou. Po uvaření přidáme vařené zelí, nové koření, sůl, sladkou papriku, klobásu. Na závěr zahustíme hladkou moukou, kterou jsme předem rozmíchali v mléce a necháme povařit.
Doba přípravy: 30 minut.
Suroviny:
2 sáčky kysaného zelí, kuře, sůl, pepř, kmín, grilovací koření.
Postup:
Do pekáče nakrájíme zelí, na něj položíme naporcované kuře a okořeníme podle chuti. Přikryjeme poklicí a necháme péct v troubě na 220°C.
Doba přípravy: 1 hodina.
Suroviny:
1 sáček kysaného zelí, 1 cibule, moučkový cukr, olej podle chuti.
Postup:
Do mísy vysypeme sáček kysaného zelí a nakrájenou cibuli. Přilijeme olej a trochu ocukrujeme. Vše smícháme.
Doba přípravy: 15 minut.
Suroviny:
Veka, 1/2 kg marinovaného zelí, 20 dkg vařeného celeru a mrkve, 20 dkg uzeniny, 1 větší kyselou okurku, 1 malá majolka, 1 bílý jogurt, pepř.
Postup:
Pokrájené zelí smícháme s vařenou nastrouhanou zeleninou, přidáme uzeninu, okurku, majolku a bílý jogurt, dochutíme pepřem. Takto připravený salát namažeme na plátky veky a zdobíme podle chuti a vlastní fantazie.
Doba přípravy: 30 minut.
Suroviny:
Kysané zelné listy, 1/2 kb mletého masa, sůl, pepř, sladká paprika, česnek mletý, 2 vejce.
Postup:
Mleté maso promícháme s kořením a vejci. Rozprostřeme zelný list a naplníme mletým masem. Zabalíme a všechny zelné listy naskládáme do pekáče a pečeme při 220°C asi 3/4 hodiny. Podáváme s bramborem.
Doba přípravy: 45 minut.
Suroviny:
Zelný salát a ořechy podle chuti
Postup:
Obě suroviny smícháme a necháme 1 hodinu odležet.
Doba přípravy: 1 hodinu.
Další výborné recepty je možné najít na internetu,
například pomocí vyhledávače SEZNAM